Her er alle hunde og mennesker velkomne

Bytræning i Helsingør

Lørdag den 3. september 2016 havde DcH Hørsholm-Karlebo planlagt et besøg i Helsingørs lørdagstravle bymidte.

8 hunde havde medbragt deres hundeførere og andre interesserede familiemedlemmer.

Lisbeth Tidemand stillede velvilligt op som hundeguide på turen rundt i Helsingørs gader, station og havn.

Der blev balanceret på kanter rundt om diverse springvand. Stolper og andet blev brugt til at stå på bagben opad, og var de store nok, kunne hundene ovenikøbet finde plads til at komme helt op at stå eller sidde på dem. Der blev øvet tunnel gennem reklamastativer og i at finde ud af at komme den rigtige vej rundt om lyg­tepæle og andet. Der var mulighed for at zigzagge sig igennem stolper, der nærmest virkede opsat til for­målet. Ved trappetrin og afsatser kunne man med held øve sig på at gå baglæns fint lige og på siden af hun­de­føreren. Ja, bare det at kommen igennem en menneskefyldt gågade kan jo have sine udfordringer.

En skønne dag skal man måske ud på en rejse, så for lige at være sikker på at være ordentligt forberedt øve­de hundene sig på at gå ind og ud af toget, og flere prøvede også lykken i en stærkt knirkende DSB eleva­tor (som dog nåede frem til tiden..). Den lidt vakkelvornagtige bro til Sundbussen blev også lige testet. Her var der heldigvis mulighed for at hvile bagparten, hvis man skulle være blevet træt i den – det så det ud til, at Diva var, se foto.

Vi sluttede af på den udendørs cafe ved Kulturværftet, hvor klubben gav en kop kaffe/kakao, og hundene fik stillet tørsten i medbragt vand

Det var en rigtig dejlig tur med mange gode oplevelser. Faktisk var der så meget at se til, at Sulaima ikke nåede at smutte en tur ind til ostehandleren, som hun ellers havde glædet sig til hele ugen… Til gengæld var hun og alle de andre hundevenner meget dygtige til at få klaret diverse udfordringer. Det var en fornø­jelse at se, hvordan hundene var med på spøgen med ro, harmoni, balance og blændende opførsel.

Mange tak til Lisbeth for den inspirerende guidning – mon ikke vi alle fik øje på ”træningsredskaber” i dag­lig­dagen, som vi ikke lige har set før?

Mange tak for en dejlig dag fra Sulaima og Birte